Душата на тревата – Изложба живописни скици в Галерия “Сан Стефано”, декември 2018

English

5 youtubeДушата на тревата

ДУШАТА НА ТРЕВАТА

Изложба живописни скици

Марианжела Анастасова

и ученици от Англо-Американското училище, София

28ми ноември – 13 декември 2018, Галерия Сан Стефанo

Тревите са тънки, гъвкави, стройни, разклонени, бодливи, твърди или понякога цъфнали нежно.

Като се вгледаме в различните треви, се радваме да видим разнообразието им. С кои треви се идентифицирате? С елегантните или с рошавите? Или с всичките? Душата на тревата не е ли вашата душа?

Тези картини не са просто линии, форми и цветове, изобразяващи растителността, те ни идентифицират с природата и свободно изразяват усещанията ни към нея и към хармонията на нейното разнообразие.

Затова техниката на живопис е заимствана от известна абстрактна художничка Хелън Франкенталер. Тази техника има спонтанността и свободата на акварела, но има и предимствата на акрила.

Марианжела/Микеланджело

Разликата е, че женския съвременен вариант използва артистичното си усещане и талант за да окуражи интуицията на учениците си а и на всеки който иска да участва в интерактивните центрове на изложбата ДУШАТА НА ТРЕВАТА.

Ако свободата на изразяване в тези картини ви вдъхновява, в няколкото интерактивни центрове, имате възможност да експериментирате с цветове, линии и форми по ваш начин, а и да коментирате излъчването на картините от изложбата.

представяне на изложбата от децата

арт ефир на живо по радио Христо Ботев
7a card 4 3

В един от уикендите публиката беше поканена от музиканта Константин Кучев да импровизира музика по картините от ДУШАТА НА ТРЕВАТА. Този прекрасен музикант направи шедьоври на импровизацията!

Картина на Лара импровизирана от Константин Кучев

картина на Косе импровизирана от Константин Кучев

Душата на тревата с Константин Кучев