Живописни скици и закваски за магия

English

 

2 DSC_00191

Изложба живописни скици и закваски за магия

Април, 2018, Къщата на София

Живописни скици защото наистина картините ми са като скици.  Обичам да  споделям създаването на цветове и форми с материала с който работя и понякога се оставям той да ме води. Тогава наистина става забавно и в тази изложба реших да въведа всеки който желае в магията на взаимодействието и на свободната импровизация в диалог.

Тази изложба е покана да се вникне в магията на цветовете, но и отвъд … там където нещата се задвижват при много нежно взаимодействие… експериментирайте!

ЗАКВАСКА ЗА МАГИЯ

Сподели,Завихри,Три пъти се завърти! В страни сега скочи!

Хем си ти, хем не си! „С теб играя аз сега!“

Има няколко интерактивни центрове. Всеки един е стъпка към усвояване магията на споделянето. Открийте центровете и следвайте стъпките!

Първа стъпка:

Дишайте в диалог с мен. Слушайте моето дишане и същевременно чуйте своето спрямо моето. Колко сме различни. Усетете себе си! И как дишанията ни правят диалог.

Втора:

Забележете как цветовете се влияят един от друг. Как се променят като се наслагват. Играйте си с нюансите и направете свой цветен абстрактен автопортрет. Кои са вашите цветове и какви абстрактни форми отговарят на вашето уникално дишане?

 

Трета:Добавете линии към цветовете и свободно местете цветовете за да усетите изненадата и удоволствието от неконтролюруемата промяна на цветовете.

Четири:

Играйте си с прозрачните цветове, наслагвайте ги в абстрактни композиции. Снимайте ги и сравнете своите хармонии с тези на други хора. Колко са различни…

Пет:

Добавете ваша скица към картината ми по „Персей“ на Бенвенуто Челини. Няма да я развалите! Вашият различен и уникален почерк ще добави динамика и ще съживи моята картина, така че ще ви бъда благодарна!

 

Пърформанс с музика на откриването:21ви април от 17 до 19 часа – посетителите могат да импровизират заедно с мен и с пианото на Иван Керековски, използвайки своя собствен глас. Можем да се вдъхновим от композициите на картините…

 Пърформанс с музика и движение на закриването:12 май от 17 до 19 часа: Отново с жива музика,  участниците да експериментираме като се движим и образуваме свободни динамични хармонии, ритъм и взаимодействия на движещи се цветове…

https://www.youtube.com/watch?v=qv1kNrxLqnU